Teraz jest N, 5 wrz 2010, 14:08

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Co by kupował mój kot??(karmy) 

Jaką karmę lubi twój kot??
Whiskas 30%  30%  [ 9 ]
Kitekat 17%  17%  [ 5 ]
Purina 3%  3%  [ 1 ]
Kitty 7%  7%  [ 2 ]
Royal Canin 23%  23%  [ 7 ]
Eukanuba 0%  0%  [ 0 ]
Inna 20%  20%  [ 6 ]
Liczba głosów : 30

Co by kupował mój kot??(karmy) 
Autor Wiadomość

a moja kropeczka uwielbia friskies,a najbardziej szyneczkę i jajka:lol:

So, 21 sty 2006, 19:41

Post Jedzenie
Moja kicia lubi z jedzeń w puszkach: Kitekat i Kitty.
A z jedzeń domowych to: jajko, gotowaną marchewkę, groszek z puszki, ciasto i cukier puder :lol:

Wt, 28 mar 2006, 19:10

Mój Bambus dostaje tacki Sheby i Animody. Czasami Whiskas lub KK. Z suchych je Purina CatChow.
Ostatnio kupiłem puszkę Animoda Carny - kot bardzo się rozchorował. Wiem, że podobny los spotkał inne koty po zjedzeniu właśnie tej karmy.
Ostrzegam !

Pn, 8 maja 2006, 18:17
Zobacz profil WWW

Moj kociak tez jada whiskas ale po tym poscie wyzej zastanowie sie czy nie zmienic mu karmy , chociaz niestety ta jest jego ulubiona i niczego wiecej nie chce tknac:( a juz o takim gotowym jedzeniu typu miesko z rosolu nie ma mowy .[/img]

N, 21 maja 2006, 14:53
Zobacz profil YIM

Ja na razie daje swojemu kotkowi whiskas ale zobaczymy może kupie później kupie inną

Wt, 23 maja 2006, 16:33

Post Re: Co by kupował mój kot??(karmy)
Ja jak każda niedoświadczona posiadaczka kotka najpierw dawałam kotu whiskasa, ale w pewnym momencie weterynarz mnie uświadomił. :oops:

Teraz kupuję jakąś niemiecką karmę, specjalnie sprowadzaną (bo w Polsce jej nie ma).Najlepsze jest to,że jest w takiej samej cenie co Whiskas a ja mam konfort psychiczny, że moja Kryśka nie będzie miała problemów z wątrobą i nerkami. I jest naprawde dobrej jakości.:lol:

Osobiście uważam, że Royal jest świetną karmą, ale stosunkowo drogą, dlatego nie każdego stać. Mimo wszystko warto ją zakupić przynajmniej w okresie wzrostu kotka. Ja tak zrobiłam.

I jeszcze jedno: Ludzie nie dajcie sie zwieść reklamom! Spytajcie swojego weterynarza, on wie co mówi.

Pn, 17 lip 2006, 09:34

do wszystkich tych którzy pisza ze ich kotki jedza jajka-nie piszecie czy to jajko jest surowe czy nie wiec na wszelki wypadek podziele sie informacją,że koty NIE POWINNY jesc surowego białka jaja kurzego ponieważ zawiera ono awidynę, substancję, która "unieczynnia" witaminę H. Ta zaś jest konieczna kotu między innymi do utrzymania liczby czerwonych ciałek krwi na odpowiednim poziomie.

N, 30 lip 2006, 12:43

Od 2 miesięcy jestem właścicielką uroczej koteczki. Dotychczas karmiłam ją przeróżnymi karmami z dolnej półki. Po przeczytaniu postu marinelli i przejrzeniu artykułu, do którego dała link, poszukałam lepszej karmy. Póki co zaopatrzyłam się w karmę Profilum firmy Waltham. Zawsze lepsze od Whiskasa... porównałam zawartośc skąldników odżywczych z suchą karmą Kitekat, którą dotychczas dostawała kotka. Faktycznie, białka jest dwa razy więcej, witamin też. Nie wiem tylko, czy zawartość % mięsa jest rzetelnie podana, bo podobno kurczaka jest 25%, ale nie opakowania, ale białek. Czyli 25% białek pochodzi z kurczka, tak by chyba wynikiało, nie wiem, ile % wagi opakowania stanowi mięso z kurczaka. Jednak zawartość białaka jest dwukrotnie wyższa, niż w tanich karmach, a mimo to Profilum nie jest zbyt droga. Nie wiem, czy przestawię kota na jedzenie wyłącznie droższych karm. Nie dysponuję zbyt wysokimi zasobami pieniężnymi, więc wolę, aby kot jadł taniej, a mimo to czuł się dobrze. Ostatecznie wielkość kupek nie jest aż taka ważna... Jednak od czasu do czasu można urozmaicić dietę jedzeniem o większej zawartości witamin.

Cz, 8 lis 2007, 19:20
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2